Kõik kollektsioonid
Korduma kippuvad küsimused
Kuidas toimub töötundide vähendamine riigipüha eelsel päeval?
Kuidas toimub töötundide vähendamine riigipüha eelsel päeval?
Merilin Peetris avatar
Autorilt Merilin Peetris
Värskendatud üle nädala tagasi

EV tähtpäevade seaduse järgi on aastas 4 lühendatud tööpäeva, mis on 23.veebruar, 22.juuni, 23.detsember ja 31.detsember. See tähendab, et antud päevadel on tööpäev kolme tunni võrra lühem. Kuidas aga sellisel juhul planeerida töögraafikut? 🧐

Vahetuste klotside planeerimisel töögraafikusse enne pühi on Teil 2 varianti:

  1. Esimene variant on Teil kõik vahetuse klotsid manuaalselt lühemaks muuta. Selle jaoks avage vahetus kahe klikiga ning muutke vahetuse lõpuaega, et kestvuseks jääks 5h. Seejärel arvestab töögraafik kohe õigete normtundidega ning graafikus üle/alatunde ei teki.

Näide detsembrikuu põhjal, kus normtundideks on 146h, kui 23 ja 31.12 on tööpäevad

2. Teine variant on, et lisate töögraafikusse ikka 8h vahetuse klotsid ehk esialgu kuvatakse Teile töögraafikus ületunde. Seejärel kui töötaja tuleb lühendatud tööpäeval tööle ning töötab 8h asemel hoopis 5h, tekivad talle tunnilehel alatunnid. Kui Te tunnilehel need alatunnid kinnitate, ilmub antud muudatus ka töögraafikus ning ületunnid lähevad sel hetkel õigeks.

Seejärel töötab Kalle 23.12 ning 31.12 siiski 5h ehk tunnilehel tekivad tal alatunnid, mille ma ära kinnitan:

Peale alatundide kinnitamist lähevad Kallel tunnid töögraafikus ka õigeks ehk tal ei kuva enam ületunde ning töötundideks kuvab 146h:

Kas see vastas teie küsimusele?