Kõik kollektsioonid
Töögraafikute haldamine
Puudumistüübi loomine ning haldamine
Puudumistüübi loomine ning haldamine

Juhend, kuidas luua puudumistüüp ehk puudumine, kuidas seda muuta ning kustutada

Kerttu Tuurma avatar
Autorilt Kerttu Tuurma
Värskendatud üle nädala tagasi

Selleks, et töögraafikusse märkida puhkuseid, haiguseid, koolitusi ja teisi puudumisi, tuleb esmalt kõik vajalikud puudumistüübi luua järgmiselt:

 1. Seda on võimalik teha kui avate hammasratta alt „Puudumised” 

Automaatselt on tarkvarasse loodud kolm süsteemset puudumist, mida ei ole võimalik kustutada, kuid mille seadistusi on võimalik muuta vastavalt enda soovidele ja vajadustele.

2. Uue puudumise loomiseks vajutage nupule „Lisa puudumine” ning sisestage loodavale puudumistüübile nimi, initsiaal (kuvatakse graafikus väikesel pinnal, kuhu terve nimi ära ei mahu), värv (et oleks graafikus paremini eristatav) ning salvestage

3. Edasi tuleks paika panna puudumise seadistused. Selleks vajutage nupule „Täpsemad seadistused” ning märkige õiged seadistused siniseks

Sellisel viisil tuleb sisestada kõik puudumised, mis Teie ettevõttes kasutusel on.

4. Puudumiste seadistusi tagantjärgi on võimalik muuta avades  „Seadistamine” - „Puudumised” ning avades õige puudumine  „Muuda”  nupu kaudu. Peale puudumise seadistuste muutmist salvestage muudatused.
NB! Töögraafikusse juba tõstetud puudumisi tarkvara automaatselt ümber ei arvuta ega muuda. Muudatuste tegemiseks tuleb vana puudumise tükk töögraafikust kustutada ning uue seadistusega tükk uuesti peale tõsta.

5. Puudumisi on võimalik kustutada avades  „Seadistamine” - „Puudumised” ning vajutades kustutatava puudumise lõpus olevale x-märgile.
NB! Pärast puudumise kustutamist töögraafikusse tõstetud tükke ei kustutata.

Vaata lisaks:

Kas see vastas teie küsimusele?