Kõik kollektsioonid
Korduma kippuvad küsimused
Tunnileht
Mida tähendab tunnilehel tööaja lõpus kollasel taustal olev küsimärk?
Mida tähendab tunnilehel tööaja lõpus kollasel taustal olev küsimärk?

Tunnilehele on lõpp-kellaaja asemele ilmunud tööaja lõppu kollasel taustal küsimärk ning tegelik tööpäeva lõpetamine on uue tööaja algus.

Siim Laurik avatar
Autorilt Siim Laurik
Värskendatud üle nädala tagasi

Kollasel taustal olev küsimärk tähendab, et tööaeg on suletud automaatselt tarkvara poolt. 

Tööpäeva maksimaalne pikkus

Nimelt tarkvaras saab seada tööpäeva maksimaalset pikkust. See tähendab seda, et kui tarkvaras on maksimaalseks tööpäeva pikkuseks seatud 12h ja töötaja ei ole 12h jooksul tööaega kinni pannud ehk välja loginud, siis tööaeg läheb peale 12 h täitumist automaatselt kinni. Tarkvara ei pane automaatsel sulgemisel ise tööpäeva lõpp-kellaaega, vaid seda jääb tähistama kollasel taustal küsimärk.
Kui töötaja paneb oma tööaja kinni peale 12 h täitumist, siis tarkvaras on näha, nagu oleks töötaja alustanud uut tööpäeva. Tunnilehte saab muuta paari hiireklõpsuga:

Et tulevikus nimetatud anomaaliat enam ei esineks, siis soovitame muuta maksimaalseks tööpäeva pikkuseks rohkem kui 12 h.

Antud seadistust saab muuta nii: 

  • „Seadistamine“

  • „Üldseaded“

  • „Automaatne sulgemine“ - „Mitu tundi on töötaja maksimaalne järjestikune tööaeg?“ – tehke oma valik.

Öösel töötamine

Tarkvaras saab määrata, kas töötajad töötavad ka öösel. See tähendab seda, et kui tarkvaras on seatud, et töötajad öösel ei tööta ja töötaja ei ole ise tööaega kinni pannud, siis tarkvara paneb tööaja keskööl lukku ning tunnilehele tekib kollasel taustal küsimärk. Kui töötaja paneb peale südaööd tööaja kinni, siis tekib tunnilehele uus tööaja algus.

Antud seadistust saab muuta nii: 

  • „Seadistamine“

  • „Üldseaded“

  • „Automaatne sulgemine“ - „Kas töötajad töötavad ka öösel (ühest päevast teise)?“. Kui valite JAH, siis ei panda tööaega südaööl automaatselt kinni, aga kui valite EI, siis pannakse.

Kuidas saavad töötajad aru, et tööaeg on automaatselt kinni läinud?

Kui töötajad registreerivad seadme kaudu ja lõpetavad tööpäeva, siis ütleb seade töötajale peale sõrme peale panemist „You Punched IN“ ehk „Oled sisse logitud“.

Kui töötajad registreerivad nutirakenduse kaudu ja lõpetavad tööpäeva, siis nutirakenduse ekraanil kuvatakse 00:00:00 ning nupp „Alusta“ on aktiivne.

Kas see vastas teie küsimusele?